Domnule Presedinte, ne dam si noi demisia?

Domnule Presedinte, ne dam si noi demisia?

Nu am mai vazut atata ura, de cand ma stiu. Si ma stiu de mult timp… Pe reteaua asta de socializare, care ne ocupa tot timpul, vad mesaje de ura, intre cei care pana sa inceapa aceasta aceasta manifestare erau prieteni, rad unii de altii, se injura unii pe altii! In strada, la fel, ura cat cuprinde. Oare de ce? Hai sa gandim putin la rece, pana la urma unde vreti sa ajungeti? Sunt manipulari, sunt instigari la ura, pe tot Facebook-ul.

Manipulare? Finantare? 

Orice om are dreptul sa protesteze, insa civilizat. Fiecare trebuie sa fie respectat daca vrea sa protesteze. Insa, protestati pentru ceva ce voi ganditi. Nu ceea ce ati preluat de la TV, ca o informare nedigerata. Am observat o multime de oameni care protesteaza si nu stiu pentru ce. Ganditi! S-a abrogat acea ordonanta. Bun, acum pentru ce mai protestati? Nu cumva se doreste altceva? Nu cumva aceasta ordonanta, care dupa parerea mea trebuia sa ramana in picioare, nu a fost motivul pentru care ati iesit din casa? Este mai mult ca sigur efectul de turma. USR + PNL au iesit in strada, au chemat lumea sa protesteze, s-au promis cazari si mancare gratis pentru cei din provincie, vad pe Facebook sponsorizari pentru protestele din Piata Victoriei…

Interese? 

Ganditi-va putin. De ce oare nu s-a plecat acasa dupa ce li s-a indeplinit dorinta arzatoare celor care au protestat? De ce presedintele tarii a iesit in piata? Imbracat in rosu ca sa fie vazut si din elicopter? De ce Iohannis se refera la cei din piata ca fiind singurii lui romani? Ceilalti nu conteaza?

A devenit circ!

Ieri am vazut ca la protest au venit mamici cu copiii. Nu cumva ii invatati sa urasca de mici pe copiii vostri, dragi parinti? Le puneti mesaje de gat, pe care ei nici nu stiu sa le citeasca. Am vazut o fotografie in care un copil sarea pe o pancarta cu numele lui Liviu Dragnea. Intr-un mic interviu, un copil spunea ca Dragnea e omul rau. Ca trebuie sa plece acasa. Alt copil spunea ca oamenii rai sunt acolo (aratand spre Palatul Victoriei). Nu e cam mult? Nu cumva ii invatati prost cand ei ar trebui sa fie fericiti in copilarie, sa ii lasati sa joace fotbal, sa ii lasati sa se joace cu ceilalti copii? Ati mai mers si la manifestarea de seara in Piata Victoriei, punandu-i in pericol. Daca incepea un scandal? Cum ii aparati? Nu sunteti cam inconstienti? Poate chiar nu meritati sa aveti acei copii.

Paradox

Vad, tot pe Facebook, ca cei care merg in Piata Victoriei rad de numarul mic al celor care protesteaza impotriva presedintelui Iohannis. Pai cam cat reprezinta ei pentru voi, atat reprezentati voi fata de cei care au votat PSD.

Rolul presedintelui? 

Presedintele isi doreste haos? Care este rolul lui sau care ar fi interesul? Pe langa faptul ca a fost si el in piata alaturi de protestatari si a aratat ca e impotriva Guvernului, nu spune nimic dupa ce s-a abrogat aceasta lege. Gata, a castigat, acum poate sa isi ia rolul de mediator in serios si sa restaureze ordinea in aceasta tara? Sau el vrea puterea cu guvernul sau (poate la fel de slab ca al tehnocratilor) pe care il poate controla?

Strategie?

Ma mai gandesc si la altceva. La noi, si nu cred ca doar la noi, este o strategie. Daca vrei sa acoperi ceva, trimiti privirile tuturor catre altceva. Am cateva intrebari:

 • de ce nu se mai spune nimic despre Codlea?
 • de ce nu se mai spune nimic despre Ghita?
 • de ce nu se mai spune nimic despre Kovesi, legat de acuzele lui Ghita?
 • de ce nu vorbeste nimeni despre cei peste 30 de jurnalisti chemati la DNA sa dea explicatii?
 • de ce nu se protesteaza pentru libertatea presei?
 • de ce nu sunt frustrari ca am ramas fara paduri?
 • de ce nu se vorbeste despre banii mancati de biserica, total inutil?
 • de ce lucrurile astea se intampla dupa ce SRI are un buget mai mic?
 • de ce nu se discuta despre DNA care cere lamuriri pentru o ordonanta, cand Guvernul, prin Constitutie (articolul 108, aliniatul 1) are dreptul sa dea orice ordonanta indiferent ca e buna, ca e proasta?
 • cu ce drept se implica DNA in politica?
 • cu ce drept procurorul general se implica in politica?
 • cu ce drept SRI-ul se implica in politica?
 • cu ce drept se implica BOR in politica?

DE CE NU SE RESPECTA VOTUL DEMOCRATIC DIN DECEMBRIE? Daca presedintele Iohannis nu respecta votul romanilor, ar trebui sa isi dea demisia. Si atunci, dar doar atunci, poate sa nu il mai respecte. Pana atunci, trebuie sa isi vada de rolul sau in stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *